Search
Close this search box.

Menestyksekäs kesäkirpputori valtasi kauppakeskus Ruoholahden ulkotorin

Valtakunnallisena Siivouspäivänä 27.5.2023 järjestetty kirpputori houkutteli runsaasti kävijöitä tekemään vastuullisia löytöjä ja nauttimaan kesäisestä tunnelmasta.

Kauppakeskus Ruoholahden ulkotori muuttui eläväiseksi kirpputoriksi lauantaina 27.5.2023, kun kauppakeskuksen ja sen vuokralaisten järjestämä yhteisöllinen tapahtuma tarjosi alueen asukkaille mahdollisuuden kierrättää käytettyjä vaatteitaan ja tavaroitaan. Valtakunnallisena siivouspäivänä järjestetyn kirpputorin 50 veloituksetonta myyntipaikkaa varattiin loppuun parissa päivässä.

Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi paikalle ilahduttavan määrän kävijöitä ostosten ja monipuolisen oheisohjelman äärelle. Stockfors Coffeen kahvipyörä tarjoili laadukasta pienpaahtimokahvia, ja paikalla oli myös livemusiikillaan kävijöitä viihdyttänyt kitaristi. Lisäksi tarjolla oli kauppakeskuksen toimijoiden järjestämää ilmaisohjelmaa, kuten kuntokeskus Elixian ryhmäliikuntaa. Tokmannin ilmapallot ja Ruoholahden Uuden Apteekin puuhapiste puolestaan ilahduttivat perheen pienimpiä.

Kauppakeskusta hallinnoivan Antiloopin Account Manager Siiri Nolvi on erittäin tyytyväinen aurinkoisen sään siivittämän tapahtuman antiin.

”Kesäkirppiksemme oli kaikin puolin onnistunut. Tunnelma oli katossa, myyjiä oli paikalla runsaasti koko päivän ja ostajiakin riitti mukavasti. On ollut mahtavaa päästä toteuttamaan tällaista kiertotaloutta tukevaa koko perheen tapahtumaa yhdessä vuokralaistemme kanssa”, Nolvi iloitsee.

Kiertotalouden avulla kohti vihreämpää tulevaisuutta

”Kauppakeskus Ruoholahden kesäkirpputori on hieno esimerkki siitä, miten voimme tukea ihmisten välisiä kohtaamisia ja edistää samalla vastuullista kuluttamista ja kiertotalousperiaatteidemme toteutumista. Edistämme kiertotaloutta ja kiinteistökantamme vastuullisuutta jatkuvasti esimerkiksi jätteiden kierrätyksen ja lajittelun sekä kiinteistöissä käytettävien materiaalien osalta”, sanoo Antiloopin vastuullisuusjohtaja Hannamari Koivula.

Vuonna 2022 Antilooppi perusti sisäisen kirpputorin, jonka avulla käytöstä poistetut materiaalit ja kalusteet voidaan uusiokäyttää yhtiön muissa kiinteistöissä. Yhtiö edistää myös aktiivisesti jätteiden kierrätystä ja hyötykäyttöä tiiviissä yhteistyössä jätehuoltokumppaninsa kanssa. Vuonna 2022 Antiloopin kiinteistökannan jätteiden hyötykäyttöaste oli 100 % ja kierrätysaste 66 %. Vuoden 2023 tavoitteena on nostaa kierrätysaste 70 prosenttiin.