Search
Close this search box.

Vanhoista koristeista valotaidetta - Ruohiksen vanhat joulukoristeet osaksi Lux Helsingissä esiteltyä teosta

Kauppakeskus Ruoholahden vanhat joulukoristeet ovat saaneet uuden elämän osana säväyttävää multimediateosta, joka esiteltiin Lux Helsinki -valofestareilla Helsingin Suvilahdessa. 

Teoksessa hyödynnetään kauppakeskuksemme kätköistä löytyneitä käyttämättömiä koristeita, joiden valot on esimerkiksi korvattu toisilla. Lopputuloksena on Obsessive Creative Desires -niminen taide-elämys, joka yhdistelee somisteita, ledivaloja ja videoinstallaatioita.

Anni Murtosaari, yksi teoksen tekijöistä, on erityisen innoissaan kiertotalouden tuomista mahdollisuuksista visuaalisten elementtien luomisessa. Hän pyrkii käyttämään projekteissaan yksinomaan kierrätettyjä elementtejä, joita voidaan hyödyntää aina uudelleen.

”Materiaalien uusiokäyttö on tosi tärkeää, sillä vanhastakin voi luoda jotain täysin uutta ja monikäyttöistä. Tavoitteenani on esimerkiksi muuntaa joulukoristeet niin, että ne ovat käyttökelpoisia ympäri vuoden. Onkin ihan mahtavaa, että Ruohis lähti mukaan lahjoittamaan näitä matskuja – iso kiitos siitä!”

Myös me täällä Ruohiksessa olemme erittäin innoissamme tästä yhteistyöstä, ovathan vastuullisuus ja kestävä kehitys meille tärkeitä painopistealueita. Ja mikä parasta, Ruohiksen vanhoja materiaaleja tullaan jatkossa käyttämään kiertotalouden hengessä muissakin Murtosaaren projekteissa.

Teoksen tekijät ovat Anni Murtosaari Art (koristeet, videosisällöt), Jaron ”Jaroneko” Räty (koristeet, videosisällöt, tekniikka) ja Tero ”Kampa” Marttila (LED valojärjestelmä).

Kiinnostuitko teoksesta?

Ruohiksen koristeita hyödyntävän teoksen lumon voit kokea Lux Helsingin jälkeenkin 28.1.2023 saakka osoitteessa Kaasutehtaankatu 1 (Tiivistämön lämpiö, rakennus 5).