Search
Close this search box.

Asunnottomien yön tarvikekeräys käyntiin kauppakeskus Ruoholahdessa 2.10. – tule lahjoittamaan hyvään tarkoitukseen!

Kauppakeskus Ruoholahti osallistuu asunnottomien hyväksi järjestettävään keräyskampanjaan ja rohkaisee kaikkia kauppakeskuksen kävijöitä lahjoittamaan tarvikkeita apua tarvitseville. Keräykseen voi osallistua tuomalla lämpimiä vaatteita sekä hygieniatarvikkeita kauppakeskuksen keräyspisteisiin 2.10.-8.10.2023 välisenä aikana.

Asunnottomuus on merkittävä yhteiskunnallinen ongelma, joka koskettaa Suomessa lähes 4000 ihmistä. Heistä pitkäaikaisasunnottomia on noin kolmasosa, ja 17 % viettävät yönsä ulkotiloissa, porraskäytävissä tai ensisuojissa. Kaikki apu on siis tarpeen, ja talvipakkasten lähestyessä avun tarve vain kasvaa.

Tänäkin vuonna Antilooppi tarjoaa helpon tavan auttaa. Asunnottomien hyväksi järjestettävä tarvikekeräys antaa kauppakeskus Ruoholahden kävijöille ja lähialueen asukkaille mahdollisuuden lahjoittaa lämpimiä vaatteita ja hygieniatarvikkeita niitä tarvitseville. Lahjoitukset voi jättää kauppakeskuksessa sijaitseviin merkittyihin keräyspisteisiin.

Suuri osa kampanjan aikana kerätyistä tarvikkeista jaetaan Helsingin kansalaistorilla 17.10. vietettävässä Asunnottomien yössä. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo 21. kerran, ja vuoden 2023 teemana on ”Kenelle kaupunki kuuluu?”. Asunnottomien yön kansalaisliike haluaa herättää yhteiskunnallista keskustelua, kenen ehdoilla julkista tilaa suunnitellaan, kenellä on oikeus näkyä kaupunkikuvassa, kenen tarpeisiin kaupunkitila vastaa, ja onko julkinen tila kakille yhdenvertainen ja kaikille saavutettavissa. Tapahtuman koordinoinnista vastaa Vailla vakinaista asuntoa ry.

Keräykseen lahjoitettavat vaatteet voivat olla käytettyjä, mutta ehjiä ja puhtaita. Lahjoitathan tuotteita, jota voisit itsekin käyttää.

Antiloopin päätös lähteä mukaan keräykseen kumpuaa yhtiön vahvasti vastuullisesta arvopohjasta. Vastuullisuus on olennainen osa Antiloopin strategiaa ja liiketoimintaa, joka kattaa ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin lisäksi koko yhteiskunnan.

 

Näin osallistut keräykseen:

Asunnottomien yön tarvikekeräys toteutetaan kauppakeskus Ruoholahdessa 2.10. – 8.10.2023 välisenä aikana. Voit tuoda keräykseen:

  • Puhtaita, ehjiä ja lämpimiä vaatteita pakattuna suljettuihin muovikasseihin (erityisesti toppatakit ja -housut)
  • Matkakokoisia ja avaamattomia hygieniatarvikkeita, ml. shampoot, deodorantit, saippuapullot (ei palasaippuaa) sekä hammasharjat ja -tahnat pakattuna suljettuihin muovikasseihin
  • Käyttämättömiä sukkia ja alushousuja pakattuna suljettuihin muovikasseihin

Keräyspisteet sijaitsevat kampanjan ajan kauppakeskuksen 1. kerroksen aulassa ja -2. kerroksen hissiaulassa. Rullakot ovat paikallaan päivittäin klo 07–22.00.

Lämmin kiitos kun autat – jokainen lahjoitus on tärkeä!